Unica Coaching Logo
Unica Coaching

Autismeweek 2018

Van 31 maart t/m 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats. Hierin vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Het thema van dit jaar is Luisteren naar autisme. Mensen die met autisme te maken hebben veel ervaring in wat ze nodig hebben, of juist niet, en hoe ermee om te gaan. Naar elkaar luisteren geeft vaak veel informatie en tips, waarmee je zelf weer vooruit geholpen worst als je het even niet meer weet. Kennis geeft meer inzicht, meer begrip en handvatten om met autisme om te gaan. Handig als je zelf autisme hebt, of als er iemand in jouw omgeving autisme heeft.

Bij Unica Coaching kun je in deze autismeweek luisteren, leren en meemaken: kom meer te weten over autisme, deel je ervaringen, ontspan met lotgenoten of vraag een gratis coachingssessie aan. Meld je gratis aan via het onderstaande contactformulier!

Lachworkshops - 31 maart + 7 april om 10.30 uur

Doe mee met een Lachworkshop om heerlijk te ontspannen: als je veel stress ervaart, of in het dagelijks leven weinig te lachen hebt of het lachen zonder reden wilt ervaren! Je krijgt uitleg over de positieve uitwerking van lachen en daarna starten we met warming up oefeningen. Deze worden gevolgd door lachoefeningen. Aan het einde doen we een cooling down om heerlijk ontspannen naar huis te gaan. Na de workshop kun je nog wat napraten, vragen stellen en wat drinken.

Inloop vanaf 10 uur, einde uiterlijk 12 uur.

Workshop over autismekenmerken - 2 april om 19.30 uur

Hoe handig is het als mensen om je heen weten wat autisme inhoudt?
Hoe kun je handig vertellen wat kenmerken van autisme zijn?
Welke handvatten zijn er om beter met autisme om te gaan?
Hoe kun je autisme herkennen?
Waar kun je last van hebben als je autisme hebt?

Tijdens een informele workshop wordt verteld wat de kenmerken van autisme zijn en hoe dit zich kan uiten bij mensen. Met behulp van een spel krijgen de deelnemers meer inzicht en zijn er volop mogelijkheden om ervaringen te bespreken. De workshop duurt circa 1,5 uur.
De workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in autisme of met autisme te maken heeft en er meer inzicht in wil hebben of anderen inzicht wil geven.

Workshop over invloed van stress bij autisme - 4 april om 19.30 uur

Iemand met autisme heeft sneller last van stress. De stress kan zich snel opbouwen en het kan lang duren voordat de stress weer weggezakt is. Door middel van een bordspel krijg je hier inzicht in en tevens geeft het een ingang om te praten over stress: hoe werkt het bij jou of bij jouw naaste. Ervaar hoe je op een leuke, makkelijke manier meer te weten komt over stress bij autisme!

We starten de workshop met koffie/thee en iets lekkers. Er wordt uitleg gegeven over de voor- en nadelen van stress en hoe stress werkt bij autisme. Vervolgens spelen we het bordspel waarbij er gelegenheid is om eigen situaties in te brengen en te bespreken. De workshop duurt circa 1,5 uur.

Verhaal + gesprek: samenleven met (vermoedelijk) autisme - 3 + 6 april om 19.30 uur

Ervaringsverhaal over het vermoeden van autisme bij de partner. Het vertelt de weg naar het vermoeden van autisme, welke moeilijkheden, onzekerheden, geluksmomenten en pluspunten er op dat pad zijn tegengekomen en wat de invloed is in het gezin op de omgeving. Daarna kunnen de deelnemers vertellen, vragen, tips geven en ontvangen, en er voor elkaar zijn.

We starten de avond met koffie/thee en wat lekkers en vertellen vanuit opbouwende, positieve sfeer.

 

Voornaam + achternaam
Aanmelden voor meerdere evenementen? Noteer dit bij de opmerkingen!
GRATIS kennis vergaren, coachingssessies, workshops!